IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TATAMİ DEN 32,35 GANYANTATAMİ DEN 32,35 GANYAN
Tarih : 03.08.2013 08:20  - Benzer Haberleri Göster
Mustafa Alver Koşusu'nu TATAMİ kazandı
 
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2 Ağustos Cuma günü düzenlenen Mustafa Alver Koşusu'nda (KV - 7 / D) potoyu önde geçen, Ş.Şerif Saraçoğlu’nun sahibi olduğu, jokey Nurettin Şen ile start alan TATAMİ(Divine Light – Nagm / Kayrawan) isimli safkan oldu.
29 Aralık 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı Şartlı 1 koşuyla yarış hayatına başlayan TATAMİ, kariyerinin 12. startında 2. galibiyetini elde etti. 3 yaşındaki doru dişi tay, son olarak 30 Mart günü aynı pist ve mesafede katıldığı koşuyu jokeyi Sadettin Boyraz ile kazanıp Maiden’e veda etmişti.
3 yaşlı dişi İngiliz taylarına mahsus olan kum (sentetik) pistteki 2000 metre mesafeli koşuya 9 safkan katıldı. Birincilik ikramiyesi 54.500 TL olan koşuda ikinciliği elde eden isim SUBIRA (High Chaparral-Sword Tigress/Tiger Hill) olurken, LADY DRAMALI (Ocean Crest-Drama Güzeli/Collage Chapel) üçüncü, MARA DESPINA (Oratorio-Dance To The Band/Kingmambo) da dördüncü oldu. Kazanan TATAMİ için koşunun bitiriş derecesi 2.09.97 olurken, koşuda farklar ½ Boy- ½ Boy- 2 Boy şeklinde gerçekleşti.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Zerrin Saraçoğlu’na kupayı Mustafa Alver verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Osman Hattat, TJK Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner ve YKK Üyesi Mehmet Mircan Fırat ile davetliler de katıldı.
 
MUSTAFA ALVER
Mustafa Alver, 25 Aralık 1937 tarihinde İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de yaptı. İstanbul Beylerbeyi Deniz Astsubay Okulu’nu bitirip, Deniz Kuvvetleri’nde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ve 1967 yılından vefatına kadar serbest avukat olarak çalıştı. Yirmi beş yıl içinde olduğu atçılık camiası süresince, Başbakanlık Kupasını “İcra” isimli atıyla kazandı ve daha birçok kupanın da sahibi oldu. S. İ. A. Y. ve Sahipleri Derneği’nin kurucu üyesi olan Alver, dernekte başkanlık görevinde de bulundu. 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi oldu. 2001 yılında vefat eden Mustafa Alver’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim